Elever + lærere på Facebook?

Noen har laget forbud, andre skoler har ikke tatt debatten ennå. Skal lærere være venner med elevene sine på Facebook? Det åpenbare svaret synes å være «nei». The Edu Blogger argumentererer for det motsatte, og de har noen gode poenger.

 • Bli kjent med elevene på en annen måte. Når du vet hva slags interesser og hobbyer de har, får du mulighet til å kommunisere bedre med elevene.
 • Åpne opp for kommunikasjon på nye måter. Er det greit at elever sender et kjapt spørsmål om leksene når de står fast?
 • Følg dine elever videre, etter at de har gått ut skolen.

Bloggen gir helt konkrete råd om kontoinnstillinger som gjør at du som lærer kan skille mellom jobb og privatliv. Sannsynligvis har mange mangelfull kunnskap om strategisk bruk av Facebook, og utnytter ikke alle muligheter for informasjonsdeling til ulike grupper. Du kan også etablere en egen lærerkonto, eller opprette en egen side for din skole/klasse eller prosjekt. Slik omgår du hele venne-problematikken.

Bloggen gir deg steg-for-steg-oppskrifter til hvordan du kan endre dine innstillinger.

The Edu Blogger er en meget god blogg for lærere og andre som vil ha tips om hvordan integrere teknologi og sosiale medier i undervisningen. Ta også en titt på bloggen Teacher Challenge som inneholder mange spennende utfordringer til lærere og undervisningspersonale om hvordan komme igang med skole-elev-kontakt eller skole-foreldre-kontakt via blogging. De refererer til svært gode erfaringer med å la foreldre få innsyn i skolehverdagen på denne måten, og har delt informasjonen inn i konkrete, stegvise utfordringer som du kan følge.

Facebook har sin egen Facebook for educators side med informasjon og gode råd. Er du klar for nye utfordringer?

Ungdomsskoleelevene ved Elvetun skole deltok på seminar om bruk av sosiale medier under Dyrøyseminaret 2010.

, , , ,

2 responser til Elever + lærere på Facebook?

 1. tusenbein 16.08.2011 den 13:01 #

  hmm vil ikke dette føre til flere problemstillinger da??
  Skal man være på jobb døgnet rundt?
  Hva med de som ikke tilhører noe nettsamfunn, vil de komme til å slakke akterut i forhold til undervisning og det faktum at lærer ikke vet noe om denne eleven??
  Skal det ikke være noe skille mellom privatliv og arbeidsliv?
  Mener en at det er gunstig at en ung lærer med et aktivt sosialt liv skal dele alt med sine elever, via oppdateringer osv..?
  Ser flere utfordringer i at mine (mange ganger unge og umodne) skal kunne følge mine gjøren og laden.
  Kan det og være at man legger opp til at det kan bli et alt for tett forhold mellom elev og lærer?

  Ikke for at jeg har svarene på disse tingene men i min fb-verden har jeg prøvd å skille mellom voksen og barn – og tror at det er lurt. Særlig etter en del «uheldige» tilbakemeldinger fra elever som jeg definitivt ikke ønsket meg eller ønsket å dele med de…

  La diskusjonen gå så kan det jo være at jeg må revurdere de eventuelle fordelene med det og ;-)

Legg igjen en kommentar